top of page
  • birgittehorn

Vaktel-påskeegg!

Oppdatert: 3. mar. 2021

Påsken nærmer seg, og det betyr egg.


Det er mange kreative måter å lage fine egg på, og man trenger ikke være kunstner - det er i hvert fall IKKE jeg, og ikke er jeg spesielt flink til å male mønstre osv. heller, men i 2019 hadde jeg dilla på den litt mer duse stilen, med litt svart, litt perlehønsfjær osv., og derfor bestemte jeg meg for å lage mine egne vaktel-egg.

Det finnes ekte vaktel-egg å få kjøpt, men da er jo hele moroa borte!

Dette er det jeg gjorde, og jeg syntes ikke det ble så værst, jeg:)

Først kjøpte jeg plast-vaktel-egg på cchobby.no . Ja, du hørte riktig, de er i plast, men det funket supert.

Deretter googlet jeg bilder av vaktel-egg, slik at jeg kunne prøve å lage de så autentisk som mulig. Jeg blandet vannfarger til jeg fant noen nyanser jeg syntes var passende, også brukte jeg svart metallisk maling og begynte å lage random flekker. Siden eggene hadde hull var det enkelt å sette de oppå spisepinner.

Når de var tørket, gned jeg de inn med litt olivenolje for å få en blank finish. Siden det var en stund til påske, puttet jeg de bare i en skål til pynt. Jeg lagde flere og jobbet litt mer med finishen, også puttet jeg inn ståloppheng og hang de på trollhassel-grener. De kan f.eks også bare legges i skåler, eller i en vase med litt gåsunger og grønt også.

Vil du heller jobbe med ekte egg? Det har jeg gjort før, og her ser du litt av min produksjon, laget sammen med barna for mange år siden. En litt broket forsamling, haha.


På bloggen min kan du også lese mer om hvordan du naturlig kan farge eggene til påske, eller hva med å lage fjær-egg?

Da regner jeg med at du er "klar som et egg" for påsken

- Lykke til da!

82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page