top of page

DIY - Lag din egen girlander!

Sensommeren er her, og høsten, min favoritt årstid, nærmer seg. I sommer pyntet jeg det fine, nye bordstativet mitt veldig sommerlig - men nå må jeg jo nå begynne å tenke nytt.

Derfor lagde jeg en fin sensommer-girlander!

I sommer brukte jeg uekte girlander, men nå tenkte jeg at jeg lager en selv, og min DIY - Girlander syntes jeg ble veldig fin.

Dette trengs for å lage en girlander

  • Busk, planter og grener eller andre planter du vil bruke (avhengig av sesong)

  • Tau – så langt du vil at girlanderen skal være, mål opp

  • Beskjæringssaks

  • Ståltråd eller blomstertråd

  • Pynt - avhenger også litt av sesong


Trinn 1

Plukk det du vil bruke. Jeg valgte å plukke lyng og bruke små vie-grener i min girlander. Tauet er ca.1,5 i diameter og 2 meter langt.

Trinn 2

Sett sammen en bukett. Prøv deg frem om du vil ha en kompakt girlander med mindre buketter som bindes tettere, eller om du vil ha en fyldig girlander med lengre buketter som spriker mer.

Trinn 3

Når du ha funnet din løsning, lag opp mange like buketter og surr de sammen som ferdige buketter. Surr bukettene fast med ståltråden en etter en bortover tauet. Husk å surre ståltråden ganske stramt, siden planter krymper når de tørker. La det være igjen en taustump i begge ender, så står du friere til oppheng.

Trinn 4

Helt til slutt kan du evt. pynte den med ting som passer sesongen. Jeg brukte bare solcellelykter og Norges-glass lykter, men her er det bare fantasien som setter grenser.

DIY - Girlander
Kveldsstemning på terrassen med lys og ny girlander!

Nå kan høsten bare komme, for min første

DIY - Girlander er klar, og flere skal det bli!

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page