top of page
  • birgittehorn

DIY - Sitatkort til enhver anledning!

Oppdatert: 16. okt. 2023

Jeg prøver gjerne å gjøre litt ekstra ut av små gaver, julegaver, vertinne-gaver osv. - også fikk jeg plutselig lyst til å lage en serie med sitatkort som jeg kan ta frem til ulike anledninger og happeninger.

Sitatkort til alle anledninger!

Enkeltkort eller serier

Jeg laget først en serie sitatkort om Takknemlighet til høsttakke-festen (Thanksgiving), det var der jeg fikk ideen, her kan du se de brukt på bordet.

Sitatkort til Høsttakkefesten

Sitatkortene kan...

  • settes på gaver

  • legges på tallerkener

  • festes på vinglass eller servietter

  • gis bort som gave i fine gaveposer

  • legges i en bolle og alle trekker sitt kort


I stedet for et tema, kan du også lage enkeltkort med ulike ordtak og sitater om både kjærlighet, vennskap og familie.


Jeg laget også en serie om Livet og en om Venninne-vennskap, som kan gis bort som gave til en god venninne eller bare brukes på venninne-kvelder.


På julaften kan man f.eks ha en hel serie med familie-sitater (søster, pappa, mamma, nieser, tanter osv.) Og ikke minst kan man lage egne kort til konfirmasjoner, bryllup, dåp osv.


Slik gjør du

Jeg lagde mine i InDesign med ulike fonter og stiler, og printet de ut i A4. Noen printet jeg på farget papir, og andre lagde jeg farger på i dokumentet. Jeg laminerte de, men har du ikke muligheten til det, så bruk f.eks papir i litt ulike strukturer og tykkelser.


Størrelsene på kortene trenger absolutt ikke være like, de kan være kvadratiske eller andre former. Jeg har en papirskjærer, men de kan enkelt klippes ut også.


Hull og fester

Maljetang og små maljer i gull kjøpt på Biltema gjorde jobben med fine hull, alternativt bare bruk en hullemaskin eller hulltang. Som snorer kan du bruke hyssing, garn i forskjellige farger, skinnremmer, silkebånd eller hva du vil for å feste de der de skal. Eller kanskje du bare vil ha de uten hull og snor?

Sitatkort til enhver anleding
De hvite linposene er fra CC Hobby.

Kortene er både morsomme, rørende, til ettertanke og ikke minst -

Sitatkort er dekorative når du skal dekke bord og pynte til besøk!

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page