top of page
  • birgittehorn

En hyllest til alle markblomster!

Nå er det tid for de fineste markblomstene. Plukk de. Nyt de. Lukt på de og husk denne nydelige duften når sommeren er over og vi går kaldere dager i møte!

Plukk, lukt og nyt!

Markblomster eller villblomster er en fellesbetegnelse på blomster som vokser fritt i naturen. Mange av de er spiselige, og de er utrolig viktige for pollinerende, summende insekter som bier og humler - selve lyden av sommer!

Er de ikke fine og dekorative? Jeg bare elsker disse ville blomstene!

Sett de i vaser, i Norgesglass, i krukker, mugger, i en tekopp og i dekorative gjenbrukspotter. Eller f.eks i mange forskjellige flasker og vaser på et bord.


Men visste du at lyden av sommer er i ferd med å stilne?

Alle hager, balkonger og fellesområder fortjener å få besøk av fargerike sommerfugler og flittige villbier, men insektene våre blir stadig færre, fordi naturen ikke får den plassen den trenger. Sammen med WWF kan DU gjøre Norge litt villere!

Du kan bli en superhelt for naturen ved å plante pollinatorvennlige planter på balkongen, i bed, på tak og i fellesområder.

I fjor klarte WWF å gjøre landet vårt over 1,5 millioner kvadratmeter villere. Hvor vilt blir det i år? Meld inn dine ville kvadratmeter i skjemaet her


Under ser du et utvalg av ulike villblomster. Disse kan sås ved å kjøpe Engblomstfrø, og på den måten er du med på å lage humle-og bievennlige hager.

Gi litt av din hage tilbake til naturen, ved å la gresset gro og humla suse!

Da kan du også tillate deg og plukke dekorative markblomster!

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page