top of page
  • birgittehorn

Flott betyr ikke dyrt!

Oppdatert: 22. okt. 2020

Det er ikke prisen det kommer an på for å få et bord eller juledekorasjoner, juletreet eller huset til å se flott ut. Det er kreativiteten, og gjerne blandingen av dyrt og billig. Dyre serviser og sølvtøy tas jo bare frem en gang i året, og kanskje ved spesielle anledninger.

Få billige ting til å se smashing ut!

Du kan si hva du vil om Ikea, men de har, og har hatt skatter som har betydd mye for meg gjennom livet. Noen ting derfra varer liksom bare evig. Som f.eks disse små glass-lysestakene. De gjør ikke mye ut av seg og kan brukes på alle bord, uansett årstid. De skinner litt liksom, og jeg elsker de. Her en dag stod det mange av de ute i hyllen utenfor Fornebu Gjenbruk, og det er der de setter ut ting som folk kan plukke gratis. Jeg grabbet lett med meg 3 stykker.

Også er det jo alltid salg etterhvert sesong; salg på julepynt i januar, salg på påskepynt etter påske, salg på sommerlige ting etter sommeren. Utnytt det!


Av og til kan det være vanskelig, for jeg er sånn selv at da vil jeg liksom "videre" og gleder meg til neste fase, men her kan du gjøre gullkjøp du ikke vil angre på.


På bildet her ser du de kjempebillige t-lysestaker fra Ikea. De koster ingenting, men er så enkle, lave og fine, og bruker du t-lys med plastikk og ikke metall rundt, lyser de enda finere.



Sviblene er, tro det eller ei, falske. De er kjøpt på Hageland utenfor Drammen, som er noe av den mest fantastiske julebutikken du kan tenke deg, og pga. allergier er det mange fine alternativer som er uekte, men ser utrolig ekte ut. Her med litt falsk mose og ståltråd rundt, som ser veldig dekorativt. Jeg satte de bare i noen små glassvaser - kjempefine!


Jeg siklet også lenge å dette juletreet fra Mestergrønn, og i januar var det plutselig på salg til en slikk og ingenting!


Og selvsagt - bruk det naturen har på lager av kongler, nøtter, frukter, granbar som er helt gratis!


Rosmarin, f.eks, er helt strålende og bruke, den lukter godt og har liksom litt tre/granbar utseende. Jeg har rosmarin ute fra i sommer, den er veldig hardfør og kan brukes enda, men jeg kjøper også så jeg har det inne.


Stener er fint også og ikke minst kanelstenger - det er jul, det!


Jeg bruker også mye hyssing og natur-papir.


Finn frem det du har og det naturen byr på, så trenger ikke julepynten koste allverden!

82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page