top of page
  • birgittehorn

DIY - Fuglemat til pippen!

Oppdatert: 1. nov. 2023

Vinterfuglene trenger vår hjelp gjennom kulden, og i stedet for å kjøpe fuglemat i dyre dommer med plastikk og tull, så lager jeg min egen fuglemat. Da blir det plutselig dekorativt også, og er du så heldig som meg at du kan sitte inne på hytta og fryde deg over fugler med vakre farger og fine mate-løsninger, ja- så smiler livet!

Alle skal få - småpippen og!

Så da er det bare å gå i gang, her er sånn jeg har pleid å gjøre det, men det finnes jo uante mange varianter, selvsagt.

Du trenger:

1 stor hjerteform og f.eks en tom melkekartong

Delfiafett eller Flott matfett

Havregryn, sammalt hvete, diverse korn og frø, nøtter og tørket frukt (jeg brukte tranebær)

Jeg slumper, en passe røre er ganske tørr. Tilsett mer mel om det blir for rennende.


I melkekartongen henger jeg hyssing på en pinne før jeg heller oppi røren. I hjerteformen lager jeg et hull etterpå til hyssing, og de små formene beholder jeg på, da de detter av så fort ved hakking av fuglene.

I tillegg til maten jeg lager selv har jeg en fuglemater i glass jeg fikk av en venninne, og vanlig fuglemater til frø. Fuglenek bøsser sånn og jeg så ingen fugler på det i fjor, så det utgikk i år... ekornet har fått en egen mater til hele nøtter med skall på.


Viktig!

Det er en myte at du ikke skal fore fuglene fordi du f.eks reiser bort eller ikke er på hytta hele tiden og dermed ikke får gitt fuglene mat i en periode. Fugleforing er svært utbredt, og er det plutselig slutt med foring et sted, så flyr fuglene bare videre til den neste forplassen. En annen ting er at maten vi setter ut bare er tilleggsforing. Fuglene klarer å finne mat ute hvis det plutselig blir tomt.


Sånn.

Nå kan alle kose seg med hjemmelaget fuglemat i vinter!

46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page