top of page
  • birgittehorn

Hvite egg med svarte fjær!

Oppdatert: 6. apr. 2023

I 2020 ble det bypåske pga. hytteforbud, og selv om det var nedtur med bypåske, gikk jeg i gang med min svart-hvite påske. På hytta vil det naturlig bli litt mer rustikk påske med gult, tre, naturmaterialer og alt som hører med til fjells, så det var viktig for meg å IKKE gjøre det samme hjemme.

Hytte 2020 + coronavirus = bypåske...

Jeg har som mål og alltid ha minst 1 prosjekt hver påske som jeg må prøve ut. I 2019 var det mine hjemmelagde vaktel-egg og her lager jeg lakk-egg med pålimte fjær....


Eggene, som er ferdigkjøpte, hvitmalte terracottaegg kjøpte jeg på cchobby.no, og de kom ferdig med oppheng i krom. Du burde sjekke ut det nettstedet, de har alt mulig der, og er billigere enn Panduro.


Eggene var superfine, men P.S, de er ganske tunge, så du må ha tenkt gjennom hvor de skal henge...


Fjærene og lakken/limet kjøpte jeg samme sted også fant jeg frem en finhåret pensel (som egentlig er en sminkepensel - jeg fant ikke noen andre, haha) og gikk i gang!


Sånn gjorde jeg:

1. Etter å ha sortert ut de fineste fjærene og fikset og klippet de litt til, måtte jeg pensle egget med blank decoupagelakk der perlehønsfjæren skulle være.


2. Så festet jeg forsiktig fjæren i limet. Deretter påførte jeg et lytt lag direkte på fjæren fra midten og ut, så de små dunene ble fint skilt fra hverandre.


3. Når det første laget var tørt, penslet jeg hele egget med et nytt lag decoupagelakk.


4. Jeg hadde svart skinnsnor, også laget jeg hemper til oppheng av den, så de kan henge på grener eller noe, det kommer jeg tilbake til.

Og sånn ble mitt første egg!

Fint hva? Når jeg har laget mange nok, skal jeg finne noe å henge de på, og da skal jeg legge ut det også.

Egg er jo selve symbolet på påsken, og i flere av mine tidligere innlegg kan du lese mer om det å prøve deg frem for å få fine egg til påsken:



Gøy og dekorativt, hva?

Prøv da vel!

74 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page