top of page
  • birgittehorn

Høstens "Bucket List" for store og små!

Oppdatert: for 4 døgn siden

Jeg elsker høsten, det er min favoritt-årstid. Fargene og det klare, det crispy været, turer i fjellet, bær, epler, gresskar, sopp, kastanjer, løv og kongler - love it!

Tips om hvordan nyte høsten enda mer!

Lag Høstens "Bucket-list"!

Jeg har laget en "Bucket List", og hvis du vil kopiere denne, så trenger du trepinner som males i fine høstfarger, svart tusj og noe dekorativt å sette dette i. La det gå på rundgang å trekke en pinne (i blinde) f.eks. hver dag også gjør dere aktiviteten den dagen elelr dagen etter. Forslag til aktiviteter ser du under.

1. Gå på Naturjakt!

Naturjakt

Under finner du et skjema du kan printe ut. Ta det med på tur og let etter alle tingene!


Barna/barnebarna kan i tillegg navngi det de kan - det kan jo også f.eks gjøres som en konkurranse, en slags turbingo!


Ta med dere hjem røtter, stener, kongler, løv, bærlyng og bær (ikke insekter, selvfølgelig) og mye av det dere sanker kan dere bruke til et fint høstbord dere alle lager sammen til en god høstmiddag!


2. Lag noe gøy med kongler!

Det finnes omtrent ingen begrensninger på hva du kan gjøre med kongler! De ligger strødd gratis i naturen og er noe av det fineste jeg vet. Man kan lage kranser, serviettringer, dekor og fine lyslykter. De kan males, settes fyrstikkben på til figurer og mye annet.


Jeg har tidligere laget noen konglelykter og jeg bruker alltid mye kongler til juledekor som dere kan se her, eller hva med f,eks en konglekule?


3. Lag en ny rett med minst av en av høstens ingredienser!

Jeg er tilhenger av å nyte hver årstid for seg med de tilhørende råvarene og det naturen tilbyr da. Utfordre dere selv på å lage noe dere ikke ellers ville laget og smakt, det være seg gresskarsuppe, gresskarmuffins, multevinagrette, tyttebær-chutney.

4. Lag noe fint til døren!

Det er ingen som sier at det bare er i jula vi skal pynte døra vår. Jeg syntes det er fint, dekorativt og gøy med ulike kranser og skilt. Her kan du se en Høstkrans 1

5. Lag høstens fineste bord!

Bruk naturen og lag et skikkelig maximalistisk bord der midten av bordet er masse høstpynt! Dere kan bruke masse av det dere sanket på Naturjakten. Her er noen av mine høstbord:


6. Gå lang tur - belønningen etterpå er en høstdrikk spesial!

Forbered en ny drikk som varmer kroppen og smaker skikkelig høst! Prøv f.eks min deilige hytte-kakao! eller hva med en varm Ingefær-latte? Eller en skikkelig amerikansk Pumpkin Spice Latte?

Høst-tur

7. Gå på Bildetur!

Høstens farger er helt unike, og nå skal dere bare gå ut og ta de fineste høstbildene. Dere kan f.eks kåre en vinner og ha en premie, og etterpå lager dere en fin collage dere dekorerer med hjemme, som på eksempelet her.


8. Bare nyte!

Trekker dere denne pinnen er det bare å rigge seg til i armkroken til hverandre i sofaen, kose seg med varme tepper, kosemat, se serier og bare gjøre akkurat det late, deilige dere har lyst til alle sammen!


Høsten er best!

Kos dere med naturen som hovedrolleinnehaver og min "Bucket List"!

97 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page