top of page
  • birgittehorn

Høstbord i høstens fargeprakt!

Oppdatert: 16. okt. 2023

I fjor ble det et grønt gresskarbord, men i år tar jeg alle høstens farger inn - og jeg elsker disse rødlige, rust- og orasjetonene!

Høstbord i høstens fargeprakt!

Jeg stabler midten av bordet random fullt av kongler, blader, eikenøtter, rognebær, små terracotta-krukker med lyng, svarte og oransje gresskar, kvister, gresskarlykter og noen telys.

Ta de fine høstfargene inn og dekk bordet!

Kongler er jeg selvforsynt med her på fjellet, og også lyng og kvister, men gresskarene er som du ser uekte pyntegresskar -de svarte er fra Nille og de oransje fra Vevle interiør.

Svarte linservietter med eikenøtt og kongle-snorer som jeg har laget selv. Serviset er Nordic Coal fra Broste Copenhagen, sammen med tapas-suppeskåler fra Spania.

Mattene av oransje blader fant jeg på Nille et år, de er jo bare så fine. Jeg så de kom i grønne i fjor også, men fikk aldri somlet meg til å kjøpe de - det angrer jeg på!!


Et fint høstbord kan også løses med varianter av det som på bordekking-språket heter "centerpieces", f.eks som på bildene med vinesken i tre jeg har satt rustikke håndtak på eller et etasjefat fra Ib Laursen. Dette har jeg brukt mye som både skalldyrplatå, lysfat, pyntefat og matstativ!

På menyen står gresskarsuppe til forrett og ellers blir det småmat/tapas, men litt høstinspirert! Gresskar er faktisk ganske godt! Jeg hadde liten erfaring med det før for noen år siden, da jeg laget en egen blogg om dette - en hyllest til gresskaret!


Etter middag fyrer vi utepeisen, setter vi oss i godstolene ute og luller oss inn i allverdens myk, høstfargede pledd og puter...

Også bare nyter vi fjell- tilværelsen og fine høstbord!

70 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page