top of page
  • birgittehorn

Minimalistisk høstbord!

Oppdatert: 2. okt. 2021

Høsten er min beste årstid.

Kanskje fordi jeg er født i slutten av september, men mest fordi jeg elsker crispy, litt høst-kald luft, stearinlys, høstmat som sopp, gresskar, rotgrønnsaker og varmende supper og gryter.


Og ikke minst skalldyr. Selv om skalldyr for mange er en sommerfavoritt, så må vi ikke glemme at det er om høsten blåskjell og krabber er på sitt beste.

Når jeg dekker til gjester på høsten bruker jeg ofte å gjenspeile det som skjer ute med fargene, og jeg elsker blader, gresskar, kastanjer og løv.

Duk utgår som vanlig. Dere som leser bloggen min vet det nå:)


Bladene (ja, de er uekte!) kjøpte jeg på Nille for mange år siden, og i år fant jeg disse flotte eike-nøttene i samme tone. Et par svarte gresskar, som OGSÅ er fra Nille, og vipps - så var bordet komplett.


Jeg har sagt det før, fint trenger ikke å være dyrt, det er kombinasjonen av noe dyrt og noe billig som gjør at alt ser dyrt og fint ut!

Kastanjer er noe av det fineste jeg vet på høsten. Jeg er så heldig å bo i Olav Kyrres gate, nederst i Frognerkilen, og her kryr det av kastanjer. Når de faller ned er det bare å plukke, man vasser faktisk i det. Men obs, obs! Spiselige kastanjer kommer fra kastanje-treet, som ikke må forveksles med hestekastanjen, som ofte plantes i Norge. Ergo: ikke plukk disse i Bygdøy Allé og tro at de kan spises. Du får ekte kastanjer i grønnsaksbutikker.


Kastanjer brukes til puré og supper, ovnsbakt, grillet, som grønnsak, topping og som snacks.


En kjempegod oppskrift som jeg faktisk har prøvd finner du her

Stemningsfulle lysestaker fra Halvor Bakke. Litt godt i glasset (i våre fine glass med svart stett). Brød i en svart Alessi-bolle, litt ulike sauser, smør og aioli i en tapas-skål. Nam!

Tips: Gresskar er gøy, og høsten er tiden for dette. Les mer om både gode oppskrifter og pynt her


Fortsatt god høst.

Jobb med stemningen og kos dere!

177 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page