Påskemorgen slukker sorgen, sier de - og det er jo sant, for det er vanskelig å være sorgfull når man nyter frokosten med et fint Påskebord!
Hvis jeg skal gå skikkelig Påske-crazy så velger jeg gult. Egentlig er jeg jo ikke sååå fargeglad av meg, men det er jo Påske tross alt, da.... disse gule mattene har jeg kjøpt på Lagerhaus der de har slike i alle regnbuens farger til kun 5,- pr. stk - og det er jo overkommelig!
Serviset er fra Sophie Conran, en engelsk interiørarkitekt, kokk og forfatter - og jeg elsker den blanke finishen som gir et litt stramt uttrykk, selv om serviset i seg selv er litt sånn kose-minimalistisk. Bollen med rundstykker er fra danske Erik Bagger, noe vi alltid har likt - han brøt ut fra Rosendahl og lagde sitt eget merke, og merker sine ting med eb, noe som passer oss; Espen og Birgitte. Vi har masse glass og ting fra han før han ble kjent i Norge.
Serviettene må jo bare brettes som kaniner, ellers blir det ikke påske her i huset. Du kan også lage bare ører eller egg med ører, jeg viser deg hvordan her
Mer stilrent?
Er du den litt mer stilrene typen (som meg), så er det ikke bare gult som er kult til påsken.
Her har jeg gått for mer svart, gåsefjær og stilrene detaljer - mattene er de snubare jeg har, som er svarte på ene siden og grå på den andre (fra Kitchen), og de fjærkledde eggene fant jeg på Mester Grønn. Sammen med min fine trolltre-dekorasjon og hjemmelagde vaktel-egg syntes jeg dette også ga en fin påske-følelse!
Påske uten egg er jo ingen påske, og hvis du har lyst til å gjøre noe morsomt med eggene til frokosten, kan du enkelt gi farge til de, eller marmorere de.
Gi eggene farge i påsken!
Frokost-egget kan altså bli gult, rødt eller brunt hvis du bruker litt rødbeter eller rødkål, gurkemeie eller kaffe i kokevannet. Sammen med en slant eddik gir disse matvarene fine pastellfargede egg – som en ekstra spiss på frokostbordet. Her kan du lese mer om det å farge påskeeggene som både er til pynt og de som skal spises.
Lykke til med frokostbord, egg og serviettbretting
Comments