top of page
  • birgittehorn

Min lille lavendel- #lifehack!

Oppdatert: 16. okt. 2023

Er du som meg, som syntes lavendeler er kjempefine? Hvis du har de i potter, så begynner de nå på sensommeren og takke for seg - men ikke fortvil, de har ikke gjort jobben sin helt ferdig enda..

Tørket lavendel lukter himmelsk!

Forleng sommerens deilige duft av lavendel med å lage små lukteposer av de, de holder både insekter og møll borte og gjenbruk liker vi!


Bare klipp av alle "blomstene" og legg de til å tørke i en skål. Når de er tørre, putter du de i små tøyposer e.l. som du kan legge i undertøyskuffen eller i sengetøyet - de setter en mild og god lukt på alt, og de slutter liksom aldri og lukte!

Litt fakta om lavendel

  • Lavendel blir brukt som en helbredene urt og det sies at den kan hjelpe mot alt fra angst, uro, søvnløshet, hodepine og hårtap.

  • Lavendel er kjent for sine antibakterielle og antiseptiske egenskaper og kan både desinfisere, berolige og helbrede kutt, brannsår og bitt.

På nettstedet Såpeloftet kan du kjøpe sånne fine, små lavendelposer.

  • Både blomstene og bladene til lavendelen er spiselig og kan brukes som krydder, som pynt på kaker og desserter eller i te.

  • Har du lavendel i hagen din vil både katter, flåtten og brunsneglene holde seg unna, for ingen av dem liker lukten, men heldigvis er lavendel veldig populær hos både bier, humler og ikke minst hos sommerfuglene.


Herlig lukt, dekorativt og kjempefine små gaver

Alle bør ha en lavendel i hagen sin!

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


tree-plant-wood-texture-leaf-flower-970914-pxhere.com.jpg
bottom of page